HomeProjectenProfielFotoreportageContact
Home

Renovatie groenteverwerkend bedrijf

Een groenteverwerkend bedrijf in Noord Brabant zag zijn efficiency steeds harder teruglopen en werd hierdoor geconfronteerd met productverlies en hoge productiekosten. Verouderde procesinstallaties en problemen met de veiligheid en arbeidsomstandigheden op de productievloer speelden de hoofdrol.

Op verzoek van deze klant is er een inventarisatie gemaakt van de bestaande productielocatie, waar knolgewassen en bladgewassen worden verwerkt, waarbij deze is onderzocht op de mogelijkheid tot verbetering van productkwaliteit en productiecapaciteit, logistiek, energiebesparing en arbeidsomstandigheden (geluid, luchtkwaliteit, veiligheid en ergonomie). Na dit onderzoek is een programma van eisen opgesteld en zijn er drie investeringsplannen gemaakt waarvan er één na goedkeuring door de klant als basis heeft gediend voor het uitvoeringsplan en het besteedbare budget.
 De Vos Industriële Projecten

Het uitvoeringsplan houd rekening met het feit dat de twee productielijnen afzonderlijk van elkaar seizoensgebonden actief zijn.

De renovatie zelf heeft ruim drie maanden in beslag genomen waarbij de productiehal is opgesplitst in "high care" en "low care" productieruimten. Dit ter verbetering van de voedselveiligheid. Dit omvatte tevens de integratie van een nieuwe productieruimte op een bordes van 200 vierkante meter. Een geheel nieuwe productielijn voor knolgewassen en een compleet gemoderniseerde productielijn voor bladgewassen speciaal ontworpen met oog op een hoge hygiënische afwerking, hoge efficiency en bedieningsvriendelijkheid. Uitbreiding en modificatie van de hogedruk - en ontijzerd water installatie en toepassing van diverse systemen voor het hergebruik van water. Uitgebreide automatisering van het machinepark en gebruik van lichtkranten met actuele procesinformatie dragen bij aan het voorkomen van fouten door menselijke interactie. Bij het gehele ontwerp is veel aandacht besteed aan de materiaalkeuze. Op diverse locaties zijn tappunten voor drink/tapwater, hoge druk reinigingswater met ingestelde maximum capaciteiten. Tevens diverse stroomvoorzieningen met 380/220 Volt welke vanuit het plafond flexibel zijn opgehangen waardoor de mogelijkheid ontstaat tot flexibele productielijnopstelling en....heftruckproof!

Buiten het feit dat productiepersoneel nu werkt in een prettige en veilige productieomgeving is door het automatiseren en controleren van diverse productstromen de efficiency en productkwaliteit met sprongen vooruitgegaan. Het waterverbruik op de productielijnen is met ongeveer de helft afgenomen. Het overige energiegebruik is gelijk gebleven bij toegenomen productiecapaciteit. Door de toegepaste materialen en uitvoering van machinedelen is een zeer hoge hygiënische graad bereikt waardoor de fabriek gereed is voor eventuele BRC certificering.


Het gehele project is georganiseerd door DE VOS en het traject van initiatief tot oplevering heeft ongeveer tien maanden in beslag genomen.

 De Vos Industriële Projecten

  
< Vorige   Volgende >
Design en development door Pixelstorm || web + interactiondesign