HomeProjectenProfielFotoreportageContact
Home

Proces en Verpakkingslijn voor ruitenwissers
Een fabrikant van hightech verpakkingsmachines kreeg de opdracht voor het leveren van een complete proces- en verpakkingslijn voor Bosch ruitenwissers.  Een zeer ambitieus project aangezien deze lijn geheel nieuw ontwikkeld moest worden binnen een zeer krappe planning. Het contract was voorzien van een zeer gedetailleerd pakket van eisen. De verwachtingen van de eindgebruiker waren zeer hoog gespannen. 

Vraagteken op dat moment was de variatie in afmetingen en specificaties van de ruitenwissers en de verpakkingsmaterialen. Nu? En in de toekomst? En hoe ontwikkel je daar een hightech machine voor?
 

    De Vos Industriële Projecten 
Het project start met het plannen van een aantal bijeenkomsten voor het in samenspraak met de interne organisatie, klant en toeleveranciers bepalen en vastleggen van product- en procesvariabelen en het uitvoeren van risico-analyses.

Elk verpakt eindproduct kan bestaan uit 9 verpakkingsonderdelen waarvan elk onderdeel een groot aantal afmetingvariaties kent. Op basis van alle bekende gegevens wordt een lijst samengesteld op basis waarvan het  concept van de verpakkingslijn wordt ontwikkelt. Het concept wordt na diverse interne risicoanalyses vrijgegeven voor een FMEA procedure.

In de FMEA, failure mode and effect analyses, wordt in samenspraak met de klant alle mogelijk optredende risico's bij gebruik van de verpakkingslijn getoetst. Na het positief afsluiten van de analyse volgt een vrijgave naar de engineeringsafdeling voor het samenstellen van 3-dimensionale machine- ,  productietekeningen en stuklijsten middels Autocad en Inventor 3D.

In de periode dat de verpakkingslijn wordt geassembleerd in de montagehal worden er in dezelfde hal regelmatige tussentijdse controles uitgevoerd samen met de eindgebruiker. Middels testopstellingen worden er diverse kwaliteit- en capaciteit-tests uitgevoerd. 

De totale looptijd van het project bedroeg 20 maanden. De lijn draait op de vereiste efficiency van 95%.
 De Vos Industriële Projecten
 
< Vorige   Volgende >
Design en development door Pixelstorm || web + interactiondesign